parapsikoloji,kuantum,düsünme,bilim,islam,ilim,tasavvuf gibi konularda iceriklerin paylasıldıgı bir ortam..

test

Son Yazılar

Post Top Ad

Your Ad Spot

21 Şubat 2015 Cumartesi

Telepati

Dünyamızda: İnsanlar arası ilişkilerde çoğu kez belirgin olmayan, anlaşılamayan psişik (Ruhsal) ve zihinsel olaylar meydana gelir.

Bu tür bilgi ve olayları açıklamayı metapsişik tetkiklerden sonra gelen yeni bir inceleme ve deney dalı, Parapsikoloji bilimi üzerine alır.

Konumuz olan telepati ve telekinezi de bu dala girer. Telepatiyi ve Telekineziyi kendi du ramlarına göre -açıklamak ve incelemek zor olduğundan yardımcı bilimlerden (Kimya, biyoloji, fizik, psikoloji vs.) yararlanmak gerekir. Metapsişik ilimler; bedenin dışında ruhun varlığını kabul eder ve ruhla beden arasındaki ilişkiyi inceler. Parapsikoloji ise ruh ve beden arasındaki ilişkilerden doğan olayları ele alır.



TELEPATİ
Ünlü ingiliz ruh bilimcisi ve İngiliz ruhi araştırmalar cemiyetinin kurucusu olan Frederic .W. H. Myers tarafından Yunanca asıllı iki kelimeden kurulmuştur. Tele: uzak, Pathos: duyma, hisseime; yani uzaktan hissetmek duymak anlamına gelmektedir. Ancak bugün, bu açıklama daha geniş kapsamlı olup, «Düşüncenin, fikrin, uzak yerlerde bulunan canların doğrudan doğruya ilişkide bulunması»
olarak kullanılır. Telepati, iki insan arasında, insan ve hayvan arasında veya hayvanlar arasında olur. En belirgin ve açıklaması mümkün olanı, insaflar arasındakidir. Çoğunlukla bunlar tesadüf, tuhaflık, kader diye adlandırılarak üzerinde durulmaz. Bir kaç kişinin hep birden aynı zamanda esnemesi bir telepatik olaydır. Bir kişinin bedeninde başlayan fiziksel ve organik oluşumlar, telepatik olarak başka bir kişiye geçebilmektedir. Konuşan iki kişinin aynı şeyi bir anda düşünmesi bir tesadüf olamaz. Birinden diğerine geçen bir fikir akımı mevcuttur. Yani bu olayda biri alıcı diğeri verici durumundadır. Çoğunlukla konuşulan konu üzerinde çok duran ve düşünen, verici durumunda olur. Alıcıya ise telepat denmektedir. Bazen bir kimse nem alıcı hem de verici durumunda olur ki en iyi en güzel vs en güçlüsü budur.

Telepati hemen hemen her insanda mevcuttur, Fakat insanlar arasında belli ölçü ve kapasitede bulunur. Bazı insanlarda telepati doğuştan olduğu gibi buluğ çağından sonra da meydana çıkabilir. Telepati yetenek, çalışma, deney, uğraş işidir. Ancak deneylerle, ça1ışmalarla ortaya çıkarılabilir. Telepatik yetenek, çalışma, deney uğraş işidir. Ancak deneylerle, çalışmalarla ortaya çıkarılabilir, ve geliştirilebilir. Çünkü sınırsızdır. Yani zaman ve mekan tanımaz. (Mekan deyince dünyamız ve uzayı gösterebiliriz.) İnsanların zihinsel ruhsal enerji ve güçleri vasıtası ile, telepatik tesirler zaman ve -mekan içinde istediğimiz her yöne ve yere gönderilebilir, Bunun bu. güzel örneği Nautilus denizaltısı deneyinde görülür. Bir de ruhsat telepati vardır, ki ruhlar arasında meydana gelen ilişkiler halinde, büyük, güçlü ve derin telepatik birleşme oluşumudur.

Alıcı (Telepat) bir fikri veya düşünceyi bir koku, bir görüntü ya da sesi; genellikle de direkt olarak zihinsel yönden alır. Bunun için bilerek veya bilmeyerek bu fikir ve düşünceleri işaret, telkih veya çeşitli yollardan gönderilen bir ikinci kişiye mutlak ihtiyaç vardır. Ruhi etki ve belirtiler taşıyan fikir veya düşünce mesaj ve dalgaları az çok herkesten çıkmaktadır. Çevreden, yukarı alemden ve ruhlardan buna benzer etki ve belirtileri haddinden fazla alanlar vardır, fakat çok.az kişi bu etkilerin, belirtilerin farkına varır. Ancak ısrarlı uğraşı ve deneylerden sonra, bu duyuların gliştirilebilmesi mümkündü. Bu yüzden telepatinin geleceği parlaktır ve bir gün insanların direkt haberileşmeleri telepati ile olacaktır.


SEMPATİ ve ANTİPATİ
Bu iki duygu telepatinin başka bir şeklidir. Çok defa hiç tanımadığımız, kişiliğini karakterini bilmediğimiz şahıslar üzerinde iyi güzel his ve fikirler hatta sevgi saygı beslediğimiz halde; yine hiç tanımadığımız hatta görmediğimiz şahıslar üzerinde düşmanca duygulara varmamız ona karşı içten kin ve öfke duymamız da bu yüzdendir.


TELEPATİYİ AZALTAN ve BİRLEŞTİREN FAKTÖRLER
Yapılan dneylerden sonra elde edilen sonuçlara göre, bazı ilaçlar telepatik gücü arttırır veya azaltır. Kahvenin telepatik yetenekleri arttırdığı görülmüştür. Bunun için telepati deneyine girenler için bol bol kahve içmeleri öğütlenir.

Telepatiye inanmayan, işi ciddiye almayanların, deneylerde güç göstermiyenlerin; telepatik yeteneklerinin kaybolduğu, yapılan deneylerde öğrenilmiştir. Ayrıca deney sırasında alıcı ile verici arasında sempati ve özen bulunmadığı halerde deneyin başarısız olduğu saptanmıştır.



TELEPATİK DENEYLER VE SONUÇLARI
Nautilus Denizaltısı'nın öyküsü ve amacı eskidenberi bilinir. Dünyanın ifk atom reaktörlü denizaltısı, dünyada ilk kez kuzey kutbunun kalın buz tabakaları altından geçerek, yeryüzü ile ilişkisi kesilecekti. Askeri açıdan büyük değer taşıyan bu projeye bir de parapsikoloji deneyi eklenince, Nautilus denizaltısmın gezisi son derece ilginçlik ve gizliik kazandı.

25 Temmuz 1959 tarihinde, öğle saatlerinde, gemiye mürettebat haricinde bir adam binmişti. Bu esrarengiz kişiyi alan NautHus, onsekiz dakika sonra dalışa geçti. Denizaltı, sonucu belli olmayan 16 günlük bir yola çıkmış bulunuyordu. Zaman sakin geçiyor, esrarengiz adam kamarasından hiç çıkmıyordu. Yalnız günde iki defa kaptanla görüşüyor ve ona üzerinde şekiller bulunan kağıtlar veriyor, yaptan da bunları zarflara koyarak mühürlüyordu.

Nautilus askeri görevini bitirerek 10 Ağustos öğleden sonra Crayton Deniz Üssü'nde su yüzüne çıktı. Esrarengiz yolcu derhal kendine tahsis edilmiş bir uçakla Westinyhouse de bulunan Araştırma merkez üssü'ne gitti. Burada kendisini A.B.D. hava kuvvetlerine bağlı biyolojik bilimler servis başkanı Albay Bower bekliyordu. Albayla zarfları açtılar ve Albayda bulunan aynı sayıdaki zarflarla karşılaştırdılar. Kağıtlardaki işaretlerin % 70'i doğruydu ve aynı tarihi taşıyorlardı.

Kağıt üzerindeki işaretler kare, daire, üçgen gibi geometrik şekillerden oluşmaktaydı. Konu sonradan basına açıklandı: Gemideki esrarengiz adam, A.B.D. ordusundan yüzbaşı Jo-nes'tî. Yüzbaşı kamarasında iken Amerika'da ki üniversite binasında parapsikoloji uzmanı Smith, otomatik kart makinesinin basındaydı. Makine rasgele kartlar çıkarıyor ve bunlar üzerinde çeşitli işaret ve şekiller bulunuyordu. Smith, bunları zihinsel güçle yani telepatik güçle, kendisinden binlerce km. mesafede bulunan yüzbaşıya iletmeye, onun zihninde bi¬çimlendirmeye uğraşıyordu. Sonuç başarılıydı. Hiçbir hile imkanı olmayan bu haberleşme %70 doğru çıkmıştı. Böylece ilk bilimsel telepatik deney, Nautilus olayı ile gerçekleştirilmişti.


ÇEKOSLAVAKYA'DA BİR DENEY
Şahitler huzurunda yapılan bu deneyde, verici durumundaki kişi, (kendisinin bir maden ocağının yrkılan, tünelinde havasız kalarak boğulma tehlikesi geçirdiğini zihinsel telkin ile iletilmiş; bunun üzerine kendisinden 16 km uzaktaki deney yerinde bulunan alıcı, bir astım krizine tutulmuştur. Aslında astımı olmayan ve şimdiye kadar kriz geçirmeyen alıcı, gönderilen zihinsel telkin ile boğuluyormuş gibi acı ve nefes darlığı çekmiştir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar