parapsikoloji,kuantum,düsünme,bilim,islam,ilim,tasavvuf gibi konularda iceriklerin paylasıldıgı bir ortam..

test

Son Yazılar

Post Top Ad

Your Ad Spot

28 Temmuz 2015 Salı

HOLO EYLEM ve MEKANSIZLIK NEDİR?

HOLO EYLEM ve MEKANSIZLIK NEDİR?

  David Bohm'a göre hologram terimi genellikle evrenimizi her an yeniden yaratan sayısız gizleniş ve ortaya çıkışların sonsuza dek dinamik ve hareketli olan doğasına uymayan durağan bir imgeyi çağrıştırabiliyor. Bu yüzden ünlü bilim adamı evreni bir hologram değil de bir "holo eylem" olarak
tanımlıyor.

  Derin düzenin varlığı, gerçeklik duyumunun atom altı düzeyde niçin mekansızlık görünümünde olduğunu gayet iyi açıklıyor. Bir şey holografik olarak oluşturulduğu zaman, mekan kavramına ilişkin tüm özellikleri de çözülüp gidiyor.
Bir holografik filmin her bir parçasının bütünün kapsadığı tüm bilgiyi içerdiğini söylemek, bilginin herhangi bir yere bağlı olmaksızın bütünün içine dağılmış olduğunu söylemenin başka bir biçimidir.


  Dikişsiz Holografik Kumaş

  Kozmosta her şey saklı düzenin dikişsiz holografik kumaşından yapılmış olduğu için, evreni "parçalar"dan oluşmuş bir şey diye kabul etmek, tıpkı bir pınardaki farklı su kaynaklarının içinde akmakta oldukları suyun bütününden ayrı düşünülmesi gibidir.
  Elektron "temel parçacık" değildir. O, holo eylemin belirli bir görünümüne verilmiş bir addır yalnızca. Süslü bir kilimin üzerindeki farklı motifler birbirlerinden ne kadar ayrıysa, atom altı parçacıklar ve evrendeki diğer her şey birbirlerinden ancak o kadar ayrıdır.
  Einstein, 
"bölünmez uzay-zaman sürekliliği" adını verdiği bir bütünden söz ediyordu. Bohm bu görüşü, dev bir adım daha ileriye götürdü. Ve evrendeki her şeyin bir sürekliliğin parçası olduğunu söyledi.
  Biz hepimiz özde tek ve bölünmez bir şeyiz. Sayısız kollarını ve eklentilerini tüm görülebilir nesnelerin, atomların, dalgalı okyanusların, kozmosta göz kırpan yıldızların içine uzatmış görkemli bir şey, ama şeyler aynı zamanda hem bölünmez bir bütünün parçaları olabilir hem de kendi özgün niteliklerine sahip olmayı sürdürebilir.
  Holo eylem, bütünü, şeyler olarak bölmekten, ayırmaktan, parçalanmaktan yana değil.
Dünyayı parçalara bölmek ve her şeyin nasıl bir dinamik ilintiyle birbiriyle bağıntılı olduğunu görmezden gelmek konusunda bilimsel, bireysel ve toplumsal yaşamımızda pek çok sorunla karşılaşıyoruz.

  Holografik Evren Anlayışında Şuur ve Madde


  Her şey, bütün olup bitmekte olanlar holografik bir evren anlayışında her an yeniden var olan sayısız holo eylemin görünümleri olduğuna göre Bohm'a göre şuur ve madde arasındaki bir ilişkiden de söz edemeyiz. Bir bağlamda, gözlemci ile gözlenen aynı şeydir. Gözlemci aynı zamanda ölçümü yapan aygıt, deney sonuçları, laboratuar ve laboratuarın dışında esen rüzgardır. Aslında Bohm şuurun, maddenin daha süptil bir biçimi olduğuna inanır. Tüm maddelerin çeşitli gizlenme evrelerinde şuurluluk vardır.
  Belki de onun için plazma, canlıların bazı özelliklerine sahiptir. Bohm'un öne sürdüğü gibi, eylemi biçimlendirme yeteneği zihnin en tipik özelliğidir ve daha şimdiden elektronun zihnimsi bir şeyler olduğunu görüyoruz.
  Holografik evren anlayışında, evreni canlılar ve cansızlar diye ayırmak mümkün değil. Canlı ve cansız nesneler ayrılmaz biçimde birbirinin içine girmiştir ve yaşamın kendisi de tüm evrenin içine gizlenmiş durumdadır.

Yaşam ve zeka yalnızca maddenin değil, "enerjinin", "uzayın", "zamanın", "tüm evreni oluşturan kumaşın" ve bizim holo eylemden soyutladığımız yanılgıya düşerek ayrı şeyler gibi gördüğümüz her şeyin içindedir. Evrenin her parçası tümünü içerir. Nasıl ulaşacağımızı bilirsek Andromeda Galaksisi'ni sol elimizin baş parmağının tırnağında da bulabiliriz. Aynı zamanda da tanık olabiliriz. Çünkü ilke olarak tüm geçmiş ve geleceğin imaları uzay ve zamanın en ufak bölümüne varıncaya dek her yere yayılmış durumdadır.
  Holografik evren anlayışının, tüm evrenin canlılığı, yaşamın evrendeki saklı düzenin içinde varolduğu bilgisi, Silver Birch ruhsal tebliğlerinde şöyle izah ediliyor:
  “Yaşam planı çok basittir. Ruhtan gelirsiniz, ihtiyaç duyduğunuz deneyleri yaşamak için maddeye bedenlenirsiniz. Sizler kendisini tezahür ettirmeye çalışan, saklı bir mükemmelliğe sahip eksik nitelikte varlıklarsınız. Madde Dünyası yaşamınızın sadece küçük bir bölümüdür. Sizin ebedi yuvanız değildir. Çoğunuz, şuursuz olarak, her zaman sorunların ortaya çıktığı bir madde dünyasında yaşamakta olduğunuzu düşünüyorsunuzdur. Sizle ben aynı evrende bulunuyoruz. Bu evren, her görüntünün birbirine karışıp uyumlu hale dönüştüğü ve birbiri içinde kaybolduğu bir evrendir. Sizler ölmekle şuurunuzun sadece öbür görüntüsünü tezahür ettiriyor ve fizik beden içindeki varlığınızı sona erdiriyorsunuz.”
Lao-Tzu ise şöyle diyor: Bir nesneyi büzüştürmek için, onu ilk önce germek gerekir. Yani zayıflatmak için önce güçlendirmeli, yıkmak için önce desteklemeli ve almak için önce vermelidir insan. işte buna 'gizli bilgi' denir.
Eğil, böylece dik kalırsın,
Bilgini boşalt, böylece dolu kalırsın,
Eski, böylece yeni kalırsın.

kaynak:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar